top of page

Ανακατασκευή του εργοστασίου κεραμοποιίας Al-Shimal.

Έγινε ενημέρωση: 6 Απρ 2022


Το εργοστάσιο κεραμοποιίας AL-SHIMAL υλοποιεί την πλήρη ανακατασκευή της υπάρχουσας μονάδας του, εγκαθιστώντας νέο φούρνο και ξηραντήριο καθώς και σύγχρονα συστήματα φόρτωσης και εκφόρτωσης.


Η επένδυση στον εκσυγχρονισμό της γραμμής υλοποιείται από τον όμιλο KAT και αφορά στο τρίτο έργο της SABO S.A. που λαμβάνει χώρα στο βόρειο Ιράκ, στην περιοχή του Κουρδιστάν. Τα δύο πρώτα έργα ήταν η κατασκευή του εργοστασίου ΙΙ 800 τόνων του Ομίλου Halabja που παραδόθηκε το 2014 και η σταδιακή αναβάθμιση του εργοστασίου Ι του ίδιου ομίλου.


Στο εν λόγω έργο, δόθηκε έμφαση στην εγκατάσταση του νέου ξηραντήριου και του φούρνου, ενώ τα υπάρχοντα μηχανήματα προετοιμασίας θα τεθούν σε λειτουργία αφού πρώτα πραγματοποιηθούν ενέργειες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για τη βελτιστοποίηση της απόδοσής τους. Προς αποφυγή προβλημάτων που σχετίζονται με την ύπαρξη ανθρακικού ασβεστίου στην πρώτη ύλη, το εργοστάσιο θα προετοιμάζει την πρώτη ύλη σε ξηρή μορφή.


Το εργοστάσιο έχει επανασχεδιαστεί προκειμένου να εξοπλιστεί με έναν νέο πλήρως εκσυγχρονισμένο φούρνο με εμβαδόν 1.120 τ.μ, ειδικά σχεδιασμένο για την όπτηση κεραμικών προϊόντων με υψηλές ποσότητες ανθρακικού ασβεστίου. Η κατασκευή του φούρνου είναι βασισμένη σε καμπύλες θερμοκρασίας και λοιπές εργαστηριακές δοκιμές που στοχεύουν στην παραγωγή διάτρητων τούβλων πρώτης κατηγορίας με βέλτιστο χρώμα και υψηλή αντοχή.


Το νέο ξηραντήριο, τύπου τούνελ, είναι ένα ξηραντήριο ομοιόμορφης ροής σχεδιασμένο από την εταιρεία μας που στοχεύει στην ξήρανση των κεραμικών προϊόντων μέσω μιας ομοιογενής ροής αέρα. Χάρη στην εν λόγω σύγχρονη και αποτελεσματική λύση που έχει ήδη εφαρμοστεί επιτυχώς σε πλήθος εργοστασίων της SABO SA., οι χρόνοι ξήρανσης υπολογίζονται κατά προσέγγιση σε 15 ώρες, ακόμη και για τα πιο απαιτητικά βασικά τούβλα του Ιράκ (240 x 115 x 75 mm).


Συνολικά, με την εν λόγω επένδυση εκσυγχρονισμού, ο όμιλος ΚΑΤ θα επιλύσει προγενέστερα προβλήματα παραγωγής και θα στοχεύσει σε ισχυρή ανάκαμψη μετά από μια μακριά απουσία από την αγορά.


Το έργο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και, τη δεδομένη χρονική στιγμή, λαμβάνουν χώρα εργασίες κατασκευής παραδοσιακού φούρνου Τούνελ όπως απεικονίζεται και στο σχετικό φωτογραφικό υλικό.


bottom of page