top of page

Επενδύοντας έξυπνα στην προκατασκευή: Redblocsystems και SABO έχουν τη λύση!

Έγινε ενημέρωση: 22 Μαρ 2022

Η SABO, σε συνεργασία με τη Redblocsystems, παρέδωσε μια νέα γραμμή για την κατασκευή προκατασκευασμένων τοίχων, στο Büchenbeuren της Γερμανίας. Η εν λόγω παραγωγική γραμμή είναι ημιαυτόματη, που σημαίνει ότι η τροφοδοσία και συναρμολόγηση κάθε στρώσης του τοίχου πραγματοποιείται από άτομα με τη χρήση βοηθητικών μέσων (μικροί χειροκίνητοι γερανοί με υποβοήθηση) ενώ όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες γίνονται αυτόματα από μηχανές (δηλαδή το χτίσιμο της κάθε στρώσης, η συγκόλληση και η διάτρηση των στρώσεων μαζί με τη μεταφορά του έτοιμου τοίχου.)


Όπως και στις πλήρως αυτόματες γραμμές, η μετατροπή των αρχιτεκτονικών σχεδίων σε κατασκευαστικά σχέδια τοίχων υλοποιείται αυτόματα με την υποστήριξη ειδικού λογισμικού και οι πληροφορίες φτάνουν στους ανθρώπους που κατασκευάζουν τη στρώση μέσω οθόνης. Αυτό το πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό, ουσιαστικά, σημαίνει ότι είναι δυνατόν, μέσω ενός συστήματος, να υλοποιηθεί χωρίς προσπάθεια κάθε πιθανό σχέδιο κατά παραγγελία. Επιπλέον, η χρήση ειδικής κόλλας, ως μέσο συγκόλλησης, διασφαλίζει περαιτέρω την απλότητα και την αποδοτικότητα της γραμμής.


Ένα τέτοιο σύστημα, παρόλο που δεν είναι πλήρως αυτόματο, εξασφαλίζει υψηλή παραγωγικότητα και ποιότητα αφού περιλαμβάνει λειτουργίες σε ελεγχόμενο βιομηχανικό περιβάλλον.


Η κατασκευαστική γραμμή είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί σε πλήρως αυτόματη. Η SABO & η Redblocsystems έχουν αναπτύξει για τους υποψήφιους πελάτες τους μια σταδιακή επένδυση που μπορεί να εφαρμοστεί κλιμακώνοντας όχι μόνο το επίπεδο αυτοματισμού αλλά και τη λειτουργικότητα του εργοστασίου σε διάφορα στάδια.


Μια τέτοια εισαγωγική γραμμή δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου να εισέλθουν στην προκατασκευή με την ελάχιστη δυνατή επένδυση και να προχωρήσουν πιο προσεκτικά σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Αυτό έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών από τους συμμετέχοντες του κλάδου οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισαγάγουν λύσεις προκατασκευής στην αγορά.


Πρόκειται για το δεύτερο έργο που παραδόθηκε μετά την εγκατάσταση ενός πλήρως αυτόματοποιημένου εργοστασίου στο Saint-Georgen της Αυστρίας, το οποίο ενσωματώνει ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας και επιλογών προκατασκευής που πληρούν υψηλά πρότυπα και καλύπτουν ειδικές απαιτήσεις κατασκευής τοίχων. Ένα τρίτο έργο – επίσης πλήρως αυτοματοποιημένο – βρίσκεται υπο κατασκευή στη Νότια Αυστρία.


Τέλος, μέσα από τέτοιες καινοτόμες κατασκευαστικές γραμμές και λύσεις, ένα παραδοσιακό προϊόν, όπως το κεραμικό μπλοκ, με μακρά ιστορία, μεγάλη εξέλιξη και ανώτερες ιδιότητες μπορεί να συνεχίσει να ευδοκιμεί σε έναν κόσμο που προσπαθεί να αγκαλιάσει τα πολλαπλά πραγματικά οφέλη της προκατασκευής.




Comments


bottom of page