top of page

Νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Αμάρι, Κρήτης!

Έγινε ενημέρωση: 24 Ιουλ

Ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο – ορόσημο στην ανάπτυξη του νησιού, πραγματοποιήθηκε από την Thalis Environmental Services με την υποστήριξη της SABO, για το Τμήμα του Έργου που αφορούσε τη Μηχανική Επεξεργασία Απορριμάτων.



Συγκεκριμένα η έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα της SABO μας παρείχε στη THALIS τα ακόλουθα:

  • Υποστήριξη στο σχεδιασμό της γραμμής επεξεργασίας

  • Προμήθεια μεταφορικών συστημάτων (650μ), σχίστη σάκων, περιστροφικού κόσκινου, καμπινών διαλογής, μεταλλικών κατασκευών υποστήριξης εξοπλισμού, συστημάτων διαχωρισμού σιδηρούχων/μη-σιδηρούχων μετάλλων, δεματοποιητών, διακορευτή δοχείων PET, ηλεκτρικών πινάκων.

  • Σχεδιασμός και προμήθεια ραφιναρίας, καθώς και ενσωμάτωση όλου του ανωτέρω εξοπλισμού.

Η νέα μονάδα,  η οποία χρηματοδότήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, αναμένεται να επεξεργάζεται ετησίως εισερχόμενη ποσότητα 43.000 τόνων απορριμμάτων (35.600 τόνους/έτος Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων (ΑΣΑ) και 7.400 τόνους /έτος προδιαλεγμένου οργανικού υλικού), επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υψηλά ποσοστά ανάκτησης ποιοτικών ανακυκλώσιμων υλικών με σύγχρονες μεθόδους.

Είναι τιμή μας να συμβάλλουμε στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της Περιφέρειας Κρήτης και στην ποιοτική ζωή των κατοίκων της!

Comments


bottom of page