top of page

Η SABO Marine Services συμμετείχε στο 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο!

Έγινε ενημέρωση: 5 Ιουλ 2023

Στα πλαίσια της ενεργούς παρουσίας της εταιρείας μας σε σημαντικά δρώμενα που αφορούν στον κλάδο της ναυτιλίας, με ιδιαίτερη χαρά η CEO της SABO S.A. μαζί με την ομάδα του SABO Marine Services συμμετείχαν στο 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο με τίτλο «Τα μεγάλα διλήμματα» που διοργανώθηκε από την Ναυτεμπορική την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στον Πειραιά.

Ο εν λόγω θεσμός σταθερά μέσα στα χρόνια θέτει σε διάλογο τα βασικά θέματα που απασχολούν τη ναυτιλιακή κοινότητα υπό την επήρεια των διεθνών εξελίξεων, της ενεργειακής κρίση και των τεχνολογικών προκλήσεων, ζητήματα που θέτουν σημαντικά διλήμματα σε επίπεδο λήψης αποφάσεων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εξέχοντα στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς, εκπρόσωποι των θεσμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και διαμορφωτές γνώμης της ναυτιλίας συνδιαλέχθηκαν πάνω στα παρακάτω καίρια θέματα που άπτονται της οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των ναυτιλιακών εταιριών και του κλάδου εν γένει:

  • Ο ολοένα αυξανόμενος ρόλος του ESG στη ναυτιλία.

  • Κανονισμοί για απανθρακοποίηση: η «αόρατη» γραμμή μεταξύ εφικτών και ανέφικτων στόχων.

  • Εναλλακτικά ναυτιλιακά καύσιμα & πηγές ενέργειας και οι σχετικές προκλήσεις και προοπτικές για το zero net στη ναυτιλία.

  • Η επερχόμενη είσοδος της ναυτιλίας στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Ρύπων και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ανάγκη υιοθέτησης ενός παγκόσμιου συστήματος σταθερής φορολογίας από τον ΙΜΟ.

  • Εκπαίδευση και διά βίου κατάρτιση των ναυτικών στην εποχή της ψηφιοποίησης και των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών.

  • Τα απαραίτητα εχέγγυα, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα η κορυφαία ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο.

  • Σημαντικότητα ενίσχυσης των εγχώριων παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων: ναυπηγοεπισκευαστική, σημαία & κλάση.

Επρόκειτο για μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εμπειρία την οποία οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν με την υπόλοιπη ομάδα.

bottom of page