top of page

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα από τα σημαντικότερα έργα αυτόματων συστημάτων των τελευταίων ετών



Η εταιρεία Γρ. Σαράντης Α.Β.Ε.Ε. ανέθεσε στη SABO τη μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργίας μία πλήρως αυτόματης γραμμής διακίνησης, παλετοποίησης και συσκευασίας για τα προϊόντα της.


Το έργο περιλαμβάνει την διακίνηση χαρτοκιβωτίων από 2 γραμμές παραγωγής μέσω ειδικών συστημάτων μεταφοράς σε εναέρια τοποθέτηση και συνολικού μήκους διαδρομής άνω των 180 μέτρων. Το έργο ξεκινά παραλαμβάνοντας χ/β από τις εξόδους των 2 γραμμών παραγωγής και μέσω αναβατορίων γίνεται η μεταφορά τους σε ύψος μέσα από τον χώρο της παραγωγής προς τον χώρο της αποθήκης.


Η γραμμή παλετοποίησης παραλαμβάνει τα χ/β και αναλαμβάνει μέσω συστημάτων με σερβοκινητήρες να τα ομαδοποιήσει σύμφωνα με τα pattern παλετοποίησης πριν την παραλαβή τους από τον ρομποτικό βραχίονα.


Ο ρομποτικός βραχίονας είναι εξοπλισμένος με αρπάγη κινούμενη με σερβοκινητήρες, ειδικά σχεδιασμένη για την εφαρμογή βάσει των ιδιαιτεροτήτων και των ποικίλων διαστάσεων των προϊόντων προς διαχείριση.


Το σύστημα περιλαμβάνει πλήρως αυτόματη διακίνηση άδειων και γεμάτων παλετών μέσω destacker για την αδιάλειπτη τροφοδοσία κενών παλετών και βαγόνι-τρενάκι μεταφοράς που εξασφαλίζει την λειτουργία και των 2 γραμμών παραγωγής ταυτόχρονα.


Μετά το πέρας της φόρτωσης των παλετών από τον ρομποτικό βραχίονα, οι παλέτες καταλήγουν σε αυτόματη μηχανή περιτύλιξης με stretch film με την δυνατότητα προσθήκης top sheet για την προστασία των προϊόντων κατά την μεταφορά τους.


Το έργο περιλαμβάνει και ειδικό software που αναπτύχθηκε από την ομάδα R&D αυτοματισμού της SABO για την δημιουργία από τον τελικό χρήστη, χωρίς την ανάγκη παρουσίας εξειδικευμένου προσωπικού, νέων προγραμμάτων είτε για την προσθήκη νέου προϊόντος είτε για την αλλαγή ενός ήδη υπάρχοντος format.


Ο χρήστης είναι σε θέση μέσω του φιλικού interface του λογισμικού να δημιουργήσει νέα προγράμματα στο σύστημα με απλό και γρήγορο τρόπο ακολουθώντας απλά βήματα χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις.



bottom of page