top of page

Υλοποίηση Μονάδας Ραφιναρίας Προδιαλεγμένων Οργανικών Αποβλήτων!

Έγινε ενημέρωση: 25 Ιουλ 2023

O τομέας SABO Environmental της εταιρείας SABO S.A ολοκλήρωσε με επιτυχία το σχεδιασμό και την κατασκευή νέας μονάδας ραφιναρίας κομπόστ για τις εγκαταστάσεις του πελάτη IREN GROUP, στην Ιταλία.


Πιο συγκεκριμένα η μονάδα αποτελείται από έναν τροφοδότη με ειδικά σχεδιασμένο σύστημα τυμπάνων διάσπασης και δοσομέτρησης του κομπόστ, δύο περιστροφικά κόσκινα, αλυσομεταφορείς και μεταφορικές ταινίες.

Το κομπόστ που έρχεται από τα κελιά κομποστοποίησης μεταφέρεται μέσω του τροφοδότη και των μεταφορικών διατάξεων στο πρωτοβάθμιο περιστροφικό κόσκινο μήκους 8.000m και διαμέτρου Ø 2.500 mm που ορίζεται ως «Ενδιάμεσο» και έχει παραγωγικότητα περίπου 35 τόνους/ώρα. Το κοσκινισμένο υλικό στη συνέχεια φορτώνεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα αλυσομεταφορέα που τροφοδοτεί το δευτεροβάθμιο περιστροφικό κόσκινο, και ορίζεται ως «Ραφιναρίας» (Ίδιων διαστάσεων με το πρώτο) το οποίο διαχωρίζει το λεπτόκοκκο κομπόστ από το ευμέγεθες κλάσμα με παραγωγικότητα 15 τόνους/ώρα.


Το κομπόστ που προκύπτει είναι υψηλής ποιότητας με άριστη απόδοση κοσκίνισης. Ολόκληρη η γραμμή διαχειρίζεται από δύο ηλεκτρολογικούς πίνακες ελέγχου που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στη SABO, οι οποίοι ελέγχουν όλο τον εξοπλισμό της παρεχόμενης γραμμής, συμπεριλαμβανομένων των συναγερμών και τυχόν προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διάρκεια του κύκλου εργασίας της γραμμής.

Ολόκληρη η μονάδα παραδόθηκε στον πελάτη με τη μέθοδο «με το κλειδί στο χέρι» (μελέτη, κατασκευή, μεταφορά, μηχανολογική και ηλεκτρολογική/ηλεκτρονική εγκατάσταση).

bottom of page