top of page

Επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας του Καζακστάν στη SABO S.A.



Στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στις εγκαταστάσεις μας, στο Βασιλικό Χαλκίδας, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Καζακστάν στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Yerlan Baudarbek-Kozhatayev συνοδευόμενο από τον Εμπορικό Σύμβουλο κ. Islambek Raimov.


Κατά την παραμονή τους στην εταιρεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση και τον πρόεδρο του ομίλου SABO κ. Δημήτρη Κοίλιαρη καθώς και ξενάγηση στα γραφεία και στους χώρους παραγωγής ενώ στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην πόλη της Χαλκίδας.


Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς προτάσεις για την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών όπως και θέματα που αφορούσαν τη δραστηριότητα της εταιρείας μας στο Καζακστάν τα τελευταία χρόνια.


Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα επιτυχώς υλοποιημένα έργα καθώς και την πορεία όλων των νέων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως:

  • ο εκσυγχρονισμός εργοστασίου τουβλοποιίας στην πόλη Σιμκέντ (Shymkent) καθώς και

  • η συναρμολόγηση και εγκατάσταση τριών αυτοματοποιημένων γραμμών διαλογής και

επεξεργασίας στερεών οικιακών απορριμμάτων με παραγωγική ικανότητα 260 χιλιάδων τόνων στερεών αποβλήτων ετησίως. Η εν λόγω γραμμή αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επικίνδυνων αποβλήτων στις πόλεις Σεμέϊ (Semey), Ουστ-Καμενογκόρσκ (Ust-Kamenogorsk) και Ακτομπέ (Aktobe).

bottom of page