top of page

Μια καινοτόμος ρομποτική εφαρμογή στο Northcot Brick, Ηνωμένο Βασίλειο.



Η SABO SA είναι μια καινοτόμος εταιρεία που προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της μέσω της καλύτερης τεχνικής λύσης. Η Northcote Brick που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο επένδυσε σε ένα ρομπότ συσκευασίας εφοδιασμένο με μια ειδική πένσα που λειτουργεί με τρόπο διαφορετικό από το συμβατικό.


Το αίτημα του πελάτη ήταν ότι η πένσα θα μπορούσε να εκτελεί τον προγραμματισμό των τούβλων χωρίς την ανάγκη έξτρα εξοπλισμού για τον προγραμματισμό. Πιο συγκεκριμένα, η πένσα πιάνει με ανεξάρτητους μηχανισμούς κάθε σειρά τούβλων προγραμματίζει τις αποστάσεις τους και τις τοποθετεί παλέτα για να μεταφερθούν στο ξηραντήριο. Η ανεξάρτητη απομάκρυνση των σειρών ήταν απαραίτητη για την δημιουργία πακέτων σε στρώσεις που έχουν διαφορετικό αριθμό τούβλων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα πιο σταθερό πακέτο που είναι απαραίτητο για τη διαδικασία.


Μετά από εκτενή μελέτη στις εγκαταστάσεις της SABO, κατασκευάστηκε πένσα που θα έκανε ακριβώς αυτό που ζήτησε ο πελάτης. Η νέα ρομποτική πένσα διαθέτει ένα συμβατικό σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος με πνευματικούς κυλίνδρους και δέκα ανεξάρτητα δάχτυλα λαβής που μπορούν να πιάσουν κάθε σειρά τούβλων ανεξάρτητα. Αυτό από μόνο του του επιτρέπει να πιάνει τούβλα με άνιση διάσταση. Επιπλέον, τα σερβομοτέρ χρησιμοποιήθηκαν για να επιτρέψουν την απομάκρυνση των σειρών και τη δημιουργία της επιθυμητής απόστασης μεταξύ τους.


Η συγκεκριμένη πένσα δίνει νέες δυνατότητες στην διαδικασία κατασκευής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη σύνθετων πάγκων προγραμματισμού με πολύπλοκους μηχανισμούς. Έτσι, μπορεί να εξοικονομήσει κόστος επένδυσης, καθώς και κόστος λειτουργίας και συντήρησης των συμβατικών και σύνθετων πάγκων προγραμματισμού. Επιπλέον, παρέχει μεγάλη ευελιξία στο σχεδιασμό λύσεων με περιορισμένο χώρο ενώ διατηρεί μια υψηλή απόδοση και παραγωγικότητα, καθώς ο προγραμματισμός των τούβλων κάθε στρώματος πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της κίνησης του ρομπότ. Οι προγραμματιστές της SABO δημιούργησαν ένα ειδικό παραμετρικό λογισμικό που επιτρέπει στον πελάτη να χρησιμοποιήσει αυτήν την πένσα με πολλούς διαφορετικούς τύπους τούβλων, και τον βοηθά να δημιουργήσει τις εξατομικευμένες ρυθμίσεις που επιθυμεί.



bottom of page