top of page

ΟΜΙΛΟΣ SABO: Ισχυρή ανάπτυξη και κερδοφορία




Καθώς διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του 2021, μιας χρονιάς κατά την οποία παρά την ύφεση που παρουσιάζει η πανδημία καταγράφονται προκλήσεις εξίσου σημαντικές με το 2020, o ΟΜΙΛΟΣ SABO καταγράφει νέα ιστορικά επίπεδα κύκλου εργασιών και κερδοφορίας ενώ παράλληλα επιταχύνει την υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος προετοιμάζοντας τη μετάβαση σε ακόμη πιο αυξημένα οικονομικά μεγέθη τα αμέσως επόμενα έτη, σε πλήρη ευθυγράμμιση και με τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει.


Παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου αναμένεται για το 2021 να ξεπεράσει τα 50 εκ. Ευρώ με δυναμική άνοδο κατά 33% σε σχέση με το 2020. Παράλληλα εισέρχονται στην τελική φάση ολοκλήρωσης επενδύσεις ύψους άνω των 3 εκ, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας μέσω της ανέγερσης νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού. Οι επενδύσεις αυτές αποτελούν τη β΄ φάση ενός συνολικού προγράμματος επενδύσεων που ξεπερνά τα ευρώ 8 εκ. την τελευταία πενταετία.




Η SABO S.A., η ναυαρχίδα του ομίλου, αναμένει για το σύνολο του 2021 πωλήσεις ύψους ευρώ 36 εκατ, αυξημένες κατά 38% σε σχέση με το 2020 ενώ και σε επίπεδο κερδοφορίας αναμένεται ισχυρή άνοδος με το EBITDA βελτιωμένο κατά 50% αποδεικνύοντας ότι η διαφοροποίηση των προϊόντων, η γεωγραφική διασπορά σε συνδυασμό με την πελατοκεντρική φιλοσοφία αποτελούν τη βάση για βελτιωμένες επιδόσεις και το 2022 με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβασιοποιημένων έργων να ξεπερνάει τα 40 εκατ.






Η SICAP Α.Τ.Ε., η τεχνική εταιρεία του Ομίλου, συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη θετική της πορεία, με τον κύκλο εργασιών να αναμένεται να ξεπεράσει τα ευρώ 13 εκ αυξημένος κατά 30% ενώ το περιθώριο EBITDA αναμένεται να διπλασιαστεί και να προσεγγίσει το 10% που αποτελεί την καλύτερη επίδοση.

Το υπογεγραμμένο ανεκτέλεστο έργων αναμένεται να ανέλθει σε 39 εκατ. Ευρώ ή 3 φορές τον κύκλο εργασιών του 2021 διατηρώντας τις προοπτικές μίας υγιούς κατασκευαστικής δραστηριότητας και την επόμενη περίοδο με τη δυναμική της εταιρίας να επιβεβαιώνεται με τη λήψη σημαντικών λιμενικών, υδραυλικών έργων καθώς και έργων οδοποιίας.






H SABO FILIERE, με εξαγωγική δραστηριότητα κατά 75% που δραστηριοποιείται στην κατασκευή ανταλλακτικών για την κεραμοποιία άγγιξε σε κύκλο εργασιών τα 2.000.000€ και η κερδοφορία της θα κινηθεί σε υψηλά πολλών ετών με την ετήσια αύξηση να ξεπερνάει το 30%.

Το 2022, με βάση την εικόνα της ζήτησης που παραμένει ισχυρή και σε συνδυασμό με την επέκταση σε νέες αγορές που συντελέστηκε το β εξάμηνο του 2021 αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στις επιδόσεις της Εταιρίας.



bottom of page