top of page

O Πρωθυπουργός στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης!

Έγινε ενημέρωση: 5 Μαΐ 2022

Την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Αλεξανδρούπολης εγκαινίασε χθες, ο πρωθυπουργός, κος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην περιοχή, αναφέρθηκε «στην αναπτυξιακή κοσμογονία που συντελείται στην Αλεξανδρούπολη».


Το έργο υλοποιήθηκε με επιτυχία από τη SABO S.A. για λογαριασμό της αναδόχου εταιρείας MESOGEOS S.A και πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής του Δήμου Αλεξανδρούπολης με σπουδαία περιβαλλοντική σημασία για τους πολίτες του Νομού αλλά και όλους τους Έλληνες.


Η μονάδα, θα επεξεργάζεται ετησίως 46.000 τόνους σύμμεικτα αστικά στερεά απόβλητα & 6.000 τόνους προδιαλεγμένα οργανικά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες έξι δήμων των νομών Ροδόπης & Έβρου, ήτοι συνολικό πληθυσμό 200.000 κατοίκων.


Η ΜΕΑ αναμένεται να συμβάλει δραστικά στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων έως και 60% ετησίως, στη δημιουργία 40 νέων θέσεων εργασίας & στην επίτευξη των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων του ΠΕΣΔΑ.


Την τελετή εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί καλεσμένοι μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κος Κώστας Σκρέκας, ο υφυπουργός Μακεδονίας & Θράκης, κος Σταύρος Καλαφάτης, ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, ο πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ, κος Μανώλης Τσέπελης & ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Υ.Π.Ε.Ν, κος Μανώλης Γραφάκος.



Comments


bottom of page