top of page

Αναβάθμιση & Εκσυγχρονισμός του εργοστασίου κεραμοποιίας του ομίλου Wienerberger στη Σερβία!

Τον Ιούνιο 2022, η SABO S.A ανέλαβε ένα ακόμα project για τη Wienerberger που αφορούσε στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου κεραμιδιών στην Kanjiža στη βόρεια Σερβία. Σκοπός της επένδυσης σε αυτό το σημαντικό εργοστάσιο του διεθνούς κατασκευαστικού ομίλου ήταν η αναβάθμιση του παραγόμενου προϊόντος, από το παραδοσιακό κεραμίδι στέγης σε ένα Premium κεραμίδι, μεγαλύτερου μεγέθους, και των απαραίτητων ειδικών τεμαχίων κεραμοσκεπής που το συνοδεύουν.


Το εργοστάσιο χρησιμοποιούσε παλαιότερη τεχνολογία ψησίματος κεραμιδιών μέσα σε κασέτες τύπου U, πράγμα που περιόριζε σημαντικά την παραγωγή κεραμιδιών μεγαλύτερων διαστάσεων και υψηλής ποιότητας. Η αναβάθμιση απαιτούσε τη μεταστροφή στη νεότερη τεχνολογία ψησίματος των προϊόντων εντός κασετών τύπου H.


Οι τεχνικές ομάδες της SABO και της Wienerberger συνεργάστηκαν άρτια για να μελετήσουν και να εντοπίσουν τα σημεία της γραμμής που έχρηζαν αναβάθμισης και νέων μηχανημάτων, καθώς και εκείνα που θα μπορούσαν να μείνουν ως έχουν. Ο εξορθολογισμός της επένδυσης επηρέασε σημαντικά το επενδυτικό κόστος, βοηθώντας, παράλληλα στην εστίαση σε κρίσιμους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας.


Το έργο ήταν γεμάτο ενδιαφέρουσες προκλήσεις στα στάδια μελέτης και υλοποίησης του, καθώς οι τεχνικές ομάδες έπρεπε να εργαστούν διαδοχικά, σε διαφορετικές περιοχές του εργοστασίου και εντός αυστηρού χρονοδιαγράμματος, συντονίζοντας, παράλληλα, τις τεχνικές ομάδες τρίτων προμηθευτών.


Και οι δύο ομάδες της SΑΒΟ και της Wienerberger απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία σε ένα project με πολλές τεχνικές ιδιαιτερότητες.


"Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της ομάδας και τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο έργο!"



bottom of page