top of page

Περήφανοι για τη σπουδαία διάκριση της Evripos Robotics στη Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

Η Ελληνική Ρομποτική ομάδα της Εύβοιας, Evripos Robotics, πέτυχε σπουδαία διάκριση στη Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, κατακτώντας την 1η θέση στην Ευρώπη και την 5η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Future Engineers.


Ο λόγος για τους μαθητές της Χαλκίδας Χάρη και Κωνσταντίνα Τσαρούχα, Θοδωρή Καπετάνιο που μαζί με τον καθηγητή τους Θεόδωρο Χασάνδρα εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας.


Η Evripos Robotics, ως μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, σχεδίασε ένα «έξυπνο» μοντέλο αυτοκινήτου, εξοπλισμένο με ηλεκτρομηχανικά εξαρτήματα και το προγραμμάτισε για αυτόνομη οδήγηση σε πίστα με εμπόδια, αξιοποιώντας τη καινοτομία της Τεχνητής Νοημοσύνης.


Με μεγάλη χαρά στηρίξαμε τη προσπάθεια των παιδιών της Χαλκίδας να αναδείξουν το ταλέντο τους και να κάνουν πραγματικότητα αυτό που αγαπού!


Το πάθος, η δημιουργικότητα και η φαντασία τους, μας εμπνέουν και ενισχύουν τη συνεχή δέσμευσή μας να στηρίζουμε εκπαιδευτικές δράσεις που προάγουν τη ρομποτική, την ευγενή άμιλλα και τον ανταγωνισμό!


Κωνσταντίνα, Χαράλαμπε και Θοδωρή, μας γεμίσατε χαρά και περηφάνια! Σας ευχαριστούμε!

bottom of page