top of page

Επενδύουμε στην Έρευνα & Ανάπτυξη σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!

Το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) της SABO εκπόνησε μια εργαστηριακή μελέτη στον κλάδο της βιομηχανίας τούβλων και κεραμιδιών σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και, συγκεκριμένα, τη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων & Μεταλλουργών.


Η μελέτη υλοποιήθηκε σε πιλοτικό στάδιο, στο εργαστήριο της SABO και περιλαμβάνει τη προσομοίωση τoυ σταδίου μορφοποίησης τούβλων, και συγκεκριμένα, της εξώθησης της νωπής μάζας σε πραγματικές συνθήκες εργοστασίου. Σκοπός της μελέτης είναι η καταγραφή του τρόπου με τον οποίο η πίεση εξώθησης επηρεάζει το τελικό προϊόν σε συνδυασμό με το ποσοστό του διογκωμένου περλίτη που προστίθεται στη μάζα. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο Journal of Composite Science (MDPI) με τίτλο «Η Επίδραση του Διογκωμένου Περλίτη στο Μίγμα Τούβλων και στις Φυσικοχημικές και Θερμικές Ιδιότητες των Τελικών Προϊόντων».

Το τμήμα R&D της SABO επιδίδεται ενεργά σε εργαστηριακές αναλύσεις πρώτης ύλης για την παραγωγή κεραμικών τούβλων και έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του σε εξατομικευμένες υπηρεσίες όπως πλήρεις εργοστασιακοί έλεγχοι (audit) και μελέτες αναβάθμισης για εργοστάσια κεραμοποιίας. Περισσότερες από 250 μελέτες ανάλυσης πρώτης ύλης για 48 διαφορετικές χώρες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 8 χρόνια, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τα έργα προς υλοποίηση, καθοδηγώντας τους πελάτες στην επιλογή των κατάλληλων πρωτογενών υλικών και προσδίδοντας αξία στην επένδυσή τους.


Η δυνατότητα αξιοποίησης μιας σύγχρονης βάσης δεδομένων εργαστηριακών αποτελεσμάτων που μπορούν να καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα της βιομηχανικής διαδικασίας είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο για το σχεδιασμό και τη διαστασιολόγηση κατάλληλων γραμμών παραγωγής ή αναβαθμίσεων.

bottom of page