top of page

Εργοστασιακός Έλεγχος σε μονάδα κεραμοποιίας στο Michigan των Η.Π.Α.!

Οι ειδικοί του τομέα Κεραμοποιίας της SABO πρόσφατα ταξίδεψαν από την Ελλάδα στη Β.Αμερική, μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την υλοποίηση ενός πλήρους εργοστασιακού ελέγχου (audit) σε εργοστάσιο κεραμοποιίας του Michigan.

Συγκεκριμένα, η εξειδικευμένη ομάδα στα συστήματα αυτοματισμού, προετοιμασίας, ξήρανσης & όπτησης της πρώτης ύλης, παρέμεινε στο εργοστάσιο για 7 συνεχόμενες ημέρες για την υλοποίηση του ελέγχου. Πρόκειται για μια ενδελεχή αξιολόγηση των επιμέρους διεργασιών του παραγωγικού περιβάλλοντος, από το αρχικό στάδιο της προετοιμασίας της πρώτης ύλης μέχρι τη συσκευασία του τελικού προϊόντος. Σκοπός του εργοστασιακού ελέγχου ήταν ο εντοπισμός των αδύναμων σημείων της γραμμής παραγωγής που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος και μειώνουν την αποδοτικότητα της μονάδας.

Στα πλαίσια της διάγνωσης-audit, η SABO ανέλαβε τη μελέτη και ανάλυση της πρώτης ύλης προκειμένου να αξιολογήσει τα φυσικά χαρακτηριστικά της και να καθορίσει τους βέλτιστους χρόνους ξήρανσης και όπτησης. Για αυτό το σκοπό, αντιπροσωπευτικά δείγματα του υλικού στάλθηκαν άμεσα από το εργοστάσιο των ΗΠΑ στα εργαστήρια της SABO στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα του εργοστασιακού ελέγχου βασίστηκαν αφενός στη συλλογή δεδομένων από τα αυτόματα συστήματα θερμικού προφίλ που διέρχονται από το ξηραντήριο και τον φούρνο και, αφετέρου, από τις λοιπές μετρήσεις του εργοστασίου.

Η λεπτομερής έκθεση που προέκυψε προσδίδει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο Αμερικάνικο εργοστάσιο κεραμοποιίας, αφού διευκολύνει την ανίχνευση των κρίσιμων σημείων του εξοπλισμού που χρήζουν συντήρησης ή αντικατάστασης και συμβάλλει στην ανάπτυξη τεχνικών λύσεων για την εξάλειψη τυχόν προβλημάτων.

bottom of page