top of page

Ο τομέας Power & Automation της SABO εκσυγχρονίζει το ηλεκτρικό δίκτυο Βιομηχανίας Μελανιών!

Η εξειδικευμένη ομάδα του τομέα Power & Automation της SABO ολοκλήρωσε με επιτυχία την αναβάθμιση του Υποσταθμού 20/0,4 kV σε μεγάλη Βιομηχανία Μελανιών στην περιοχή της Χαλκίδας. Το νέο project σχεδιάστηκε προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις ισχύος των νέων μηχανών που εγκαταστάθηκαν καθώς και για λόγους εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού της κεντρικής διανομής ισχύος της βιομηχανίας.


Οι έμπειροι μηχανικοί μας ανέλαβαν τα εξής:

  • Αντικατάσταση του υφιστάμενου ηλεκτρολογικού πίνακα 20kV με νέο πίνακα, φιλικό προς το περιβάλλον, τεχνολογίας κενού SF6 free, του οίκου Eaton.

  • Αντικατάσταση του υφιστάμενου Μ/Σ ελαίου 630 kVA, με νέο Μετασχηματιστή Ξηρού Τύπου Χαμηλών Απωλειών 1250 kVA.

  • Κατασκευή νέου Πίνακα Χαμηλής Τάσης 2000Α με αυτόματη μεταγωγή πηγών (ΔΕΗ – Η/Ζ) και αυτόματο σύστημα απόρριψης φορτίων κατά την λειτουργία της Γεννήτριας.

  • Κατασκευή τριών επιπλέον ηλεκτρολογικών πινάκων Υποδιανομής Χαμηλής Τάσης για την κάλυψη των αναγκών τροφοδοσίας με ισχύ των τμημάτων της εγκατάστασης.

Κατόπιν ολοκλήρωσης των εργασιών του project διενεργήθηκαν οι απαραίτητες δοκιμές προκειμένου ο νέος υποσταθμός να παραδοθεί στον πελάτη σε πλήρη λειτουργία.


Το έργο αναμένεται να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση και την αξιοπιστία στο δικτύου της εν λόγω βιομηχανίας, ενώ πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας, μειώνοντας, παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.



bottom of page